Rondemissen

De rondemissen van 2013 hebben mooie namen: Nikki en Kiki. Nikki is Nikki Knoef (22) en Kiki is Kiki Jaspers (21). De Hengelose dames zijn vereerd met de uitnodiging om op te treden als rondemiss bij de 38e Nacht van Hengelo. “We gaan er een mooi feestje van maken’’, zegt Nikki.

Nikki heeft al enige ervaring als rondemiss, want vorige zomer trad ze op als rondemiss in het tv-programma Tour du Jour van RTL. “Met Wilfred Genee. Het was leuk om te doen, maar dit wordt veel leuker’’, vertelt ze. Op de vraag of ze wat met wielrennen heeft komt een eerlijk antwoord: ’’Nee, daar heb ik niks mee. Ik doe aan hockey. Ik zit bij HC Twente, in een vriendinnenteam. Kiki zit bij mij in het team.’’ Kiki werd rondemiss via Nikki. “Ik was vorig jaar in de vip-tent en toen kwam Jeroen Wevers namens de organisatie naar me toe om me te vragen of ik rondemiss wilde zijn’’, zegt Nikki. “Nou dat wilde ik wel. Zoiets is altijd leuk om een keer te doen. Het lijkt me een mooie ervaring’’, aldus de studente verpleegkunde aan het Saxion in Enschede. De jurken en de schoenen zijn intussen gepast en de fotoshoot is ook al geweest. De jurk is ‘een witte’, maar meer wil ze er niet over kwijt. Wie ze op het podium een kus moet geven maakt haar niet zoveel uit. “Als ik eerlijk ben heb ik geen voorkeur’’, klinkt het.

Kiki Jaspers studeert ook aan het Saxion in Enschede. Zij doet fysiotherapie. Het is haar eerste keer dat ze rondemiss ben is en ze heeft er zeker zin in. Het is de link met de sport die het interessant maakt. “Ik vind het leuk om met sportende mensen bezig te zijn’’, zegt ze. “Het omgaan met gemotiveerde mensen.’’ Kiki kent Niki al van kleins af aan. Met wielrennen heeft ze wat meer dan haar vriendin. ’’Toen ik nog jong was pakte ik wel eens de wielrenfiets van mijn vader. En de Nacht van Hengelo vind ik altijd heel gaaf om te kijken. Het is leuk dat Hengelo zo’n evenement organiseert. De Tour volg ik ook altijd wel, al ben ik daar niet fanatiek in.’’